6 Mayıs 2009 Çarşamba

Nihat Ergün, -Sanayi ve Ticaret Bakanı - Çoban dedenin Bakan torunu haberi

Çoban dedenin Bakan torunu

Beklenen Hükümet değişikliği gerçekleşti. Kocaeli Milletvekili ve TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün, Sanayi ve Ticaret Bakanı oldu.

Kocaeli Milletvekilleri Turan Güneş, Şevket Kazan, Onur Kumbaracıbaşı, Meral Akşener, Kazım Dinç, Necati Çelik, Vecdi Gönül, Osman Pepe´den sonra Nihat Ergün de Bakanlık koltuğuna oturdu.

26 yıllık siyasi yaşamının her kademesinde başarılarıyla, çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle dava ve siyaset arkadaşlarının takdirini kazanan Nihat Ergün´ün Bakan olacağı, adının 2007 seçimlerinde Milletvekili listesinde Osman Pepe´nin üstünde birinci sırada yazıldığında belli olmuştu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül´ün İzmir´e gitmesi, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe´nin 30 Ağustos 2007´de görevi devretmesinin ardından Bakansız kalan Kocaeli´ne, yeniden Bakanlık kazandıran Nihat Ergün´ü kutluyorum.

İnandığı ve savunduğu düşünceleri her platformda savunan, yaşamı boyunca haklının güçlü olması için çaba harcayan, Başbakan Erdoğan´ın her zaman yakınında yer alan çiçeği burnunda Bakan Ergün´e başarılar diliyorum.

Başbakan ödüllendirdi

Başbakan Erdoğan, Milletvekili Nihat Ergün´ü Bakan yaparak, 29 Mart seçimlerinde başkanlık sıralamasında birinci, başkanlık yüzdesinde dokuzuncu, il genel meclisi sıralamasında 34´üncü olan Kocaeli´yi ödüllendirdi.

Başbakan Erdoğan, bölgelerinde seçim kaybeden ; Mehmet Ali Şahin (Antalya), Kemal Unakıtan (Eskişehir), Hüseyin Çelik (Van), Kürşat Tüzmem (Mersin), Murat Başesgioğlu (Kastmonu), Hilmi Güler (Ordu) gibi bakanları dinlendirirken Nihat Ergün´ü Bakan yaparak, AK Parti Teşkilatlarına 2011 seçimleri öncesi "Bakanlık koltuğuna oturmak için seçimde başarılı olmak, çıtayı yüksek tutmak" mesajı verdi.

Kocaeli Teşkilatına da seçimlerde oy yüzdesini ve milletvekili sayısını arttırması halinde ikinci bakanlığı vereceğini ima etti.

Hepsinden önemlisi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı´na sanayi kenti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün´ü atayarak sanayiye, emeğe, ticaret erbabına verdiği değeri kanıtladı.

Başbakan Erdoğan önceki yıllarda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapan Hasan Saka, Fethi Çelikbaş, Hayrettin Erkmen, Naim Talu, Ziya Müezzinoğlu, Sıtkı Yırcalı, Şahap Kocatopçu, Ali Naili Erdem, Mesut Erez, Mehmet Gölhan, Oğuzhan Asiltürk, Şükrü Yürür, Tahir Köse, Yalım Erez, Kenan Tanrıkulu, Ali Coşkun, gibi saygın ve başarılı siyasilerin koltuğuna Nihat Ergün´ü oturtarak O´na olan güvenini anlatmaya çalıştı.

28 kırmızı plakalı Bakanlık arabasına binen 47 yaşındaki Nihat Ergün´ün, Başbakan Erdoğan´ın takdirini kazanmasının yanında Kocaeli´yi çok iyi tanıyan en yaşlı bakan Kocaeli eski Milletvekili Vecdi Gönül (70) ile aynı Hükümette görev yapacak olması da çok büyük şans.

Dedesi çoban idi

Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün´ün Sanayi ve Ticaret Bakanlığı´na atandığını öğrenince arşivimi taradım.

Bakan Ergün´le ilgili hiç bir yerde bulunmayacak bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.
Bakan Ergün´ün genç yaşta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı gibi çok önemli koltuğa hangi zor meşakkatli yollardan geçerek geldiğini çok kişi bilmez.

Yıllar önce Fatsa´dan Kayalar Köyüne gelerek çobanlık yapan dedenin torunu olan Nihat Ergün, bugün Sanayi ve Ticaret Bakanlığı koltuğunda oturuyor.

İlkokuldayken "Karaoğlan" lakabını alan Bakan Ergün, lise öğrencisiyken Milli Selamet Partisi Akıncılar Gurubu´na girdi, 3. sınıfta beş vakit namaza başladı, üniversiteye girdiği 1980´de sakal bıraktı, 1988´de 26 yaşındayken hacı oldu.

Bakan Ergün, 1982 yılında Marmara Üniversitesi öğrencisi iken, İstanbul Sultanahmet Meydanı´nda yolunu kaybeden İranlı bir turiste yardım ettiği için Selimiye Kışlası´nda gözaltına alındığı için, "sınırda jandarma olarak görev yapması sakıncalıdır" gerekçesiyle Tuzla Yedek Subay Piyade Okulu´nda kuraya sokulmadı ve askerliğini Samsun 56. Piyade Alayı´nda yaptı.

Lise ve üniversite yıllarında başladığı hatipliği siyasi yaşamında da sürdürüp Başbakan Erdoğan´ın dikkatini çeken Nihat Ergün, lise yıllarında bağlama çaldı, lisanslı futbolcu olarak Çınarlı-Gençlik Kulübünde top koşturdu.

27 Mart 1994 seçimlerine kadar önce Abdurrahman Yüksel Caddesi´nde kağıt ve ambalaj malzemeleri dükkanı, daha sonra muhasebe bürosu açan Nihat Ergün, Derince Belediye Başkanı seçildikten sonra ticari yaşamını sona erdirdi.

1980 öncesi Milli Selamet Partisi, 1980 sonrası Refah Partisi üyesi olan Bakan Ergün, 1987´de RP İl yönetimine girdi, 1988´de RP Merkez İlçe Başkanı seçildi.

22. ve 23. Dönemlerde AK Parti Kocaeli Milletvekili seçilen, 1 Mayıs´ta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı´na atanan Nihat Ergün´ün, 30 Ekim 1991´deki RP 1. Bölge 2. sıra Milletvekili adaylığı, Seçim Kurulu tarafından 30 yaşını doldurmadığı kabul edilmediği için adı milletvekili aday listesinden çıkartıldı.

Milli Selamet Partisi (MSP), Fazilet Partisi (FP), Refah Partisi (RP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurucuları arasında yer alan, il başkanlığı yapan, milletvekili seçilen Nihat Ergün´ün kader çizgisi, eski dostu, örnek aldığı, kader birliği yaptığı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´la Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı´nın hazırladığı "Siyasi Yasaklılar Listesinde" de çakıştı.

Kocaelililerin yıllardır demokrat, şeffaf, dürüst, kararlı bir siyaset adamı olarak tanıdığı Nihat Ergün´ü, bundan böyle Türkiye ve Dünya saygın bir Devlet Adamı olarak tanıyacak.

1 yorum:

  1. http://adalettimi.blogspot.com/2009/11/akpkk-yi-bitirecek-sok-belge-2.html


    AKPKK yi bitirecek sok belge 2
    KURSUNLUOGLU BEYIMIZ KONUSMASINA DEVAM EDIYOR:


    "EVET Konusalim
    Doktor FETHIYE yi olume goturen surecin nasil basladigini KONUSALIM
    Tayyip in evine sizip yanagindan OKKALI bir makas alan EKIM BEYIMIZI KONUSALIM

    Cevre ve Orman eski bakani Osman PEPE nin Colakoglu ailesinin yatinda ne aradigini KONUSALIM

    O yatta mavi yolculuk yapan GUZEL memure Dilek B nin nasil Kocaeli universitesinde sef oldugunu KONUSALIM

    Kocaeli universitesi personel sefi Mehtap KARACAN in kimlerden emir aldigini KONUSALIM


    Kocaeli valisinin kokenini/valiligin butcesini /kimlerin yemlendigini odemelerin nasil oldugunu KONUSALIM

    alikahya belediyesindeki SABOTAJ in nedeninin vali yardimcisinin alikahya da ki garsoniyeriyle ilgili belgelerin yok edilmesi icin gerceklestirildigini KONUSALIM

    O patlamanin nasil DOGALGAZ diye bizzat VALI tarafindan ORTBAS edildigini KONUSALIM



    Sekbanli koyunden baslayip Topcular zonu oradan Real alisveris merkezine uzanacak DUVAR in ne duvari oldugunu KONUSALIM


    Arizli konutlarindaki EMEKCI lerin konutlarinin VALILIK kanaliyla GASP edilip yeni olusumda rol alacak ISMAHAN CICEK NECDET DEMIRSOY gibi mudurlere nasil PESKES cekildigini KONUSALIM

    izmit NUFUS mudurlugu arsivinin nasil yurutuldugunu KONUSALIM
    YUVACIK ta satanist ayinler yapanlari ve YUVACIK ta cig kofte ve hindi dolmasi yiyip SEX alemi yapan

    basbakan/bakan/mudur/vali seviyesindeki (zer)ZEVAT in once goruntulerinin CinematograpHistoricaLiterature Documente arsivinden izleyelim sivazlanacak yerlerimizi SIVAZLAYIP oyle KONUSALIM.
    64 BIT ALARM SYSTEM WINdows ADAPTER-Y}{LU+_`0+O

    YanıtlaSil