6 Mayıs 2009 Çarşamba

Nafi Özak - Spor Bakanı oldu.

SPORDAN Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, yeni bakanlık görevini eski Bakan Murat Başesgioğlu’ndan devraldı. Özak, bayrağı daha yukarılara taşımaya çalışacaklarını ifade ederek, “Esas hedef olimpiyat. Bu hedefi devamlı konuşmamız lazım” dedi.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün yanında
Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü de Bakan Özak’a bağlandı.
Konuşmaların ardından Başesgioğlu, Özak’a çiçek vererek görevini devretti. Özak da Başesgioğlu’na veda çiçeği verdi.Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliklerin ardından Devlet Bakanlıklarında görev dağılımı belirlendi. Buna göre Bayındırlık ve İskan eski Bakanlığı’ndan alınarak Devlet Bakanı yapılan Faruk Özak, spordan sorumlu bakan oldu. Başbakanlığa bağlı veya ilgili kuruluşların yanı sıra görevlerin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları ile Devlet Bakanları arasındaki dağılımı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklandı.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın bakanlığı şu şekilde tarif edildi:

Görevler:Gençliğin kişisel ve sosyal gelişiminin desteklenmesine yönelik politikaların tespiti ve uygulanmasıyla ilgili koordinasyonu sağlamak.

Bağlı Kurum ve Kuruluşlar:

-Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü
-Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüİlgili Kurum ve Kuruluşlar:
-Futbol Federasyonu Başkanlığı

GÖREVİ BAŞESGİOĞLU’NDAN DEVRALDI

Spordan sorumlu Devlet Bakanlığı'na getirilen Faruk Nafiz Özak, asıl hedefin olimpiyatları Türkiye'de gerçekleştirmek olduğunu belirterek, "Başesgioğlu'nun bugün bayrağı getirdiği nokta çok önemli. Bu bayrağı daha yukarı taşıyacağız" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede yer almayan Murat Başesgioğlu, Devlet Bakanlığı görevini eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'a devretti. Devlet Bakanlığı makamında gerçekleşen devir teslim töreninde bir konuşma yapan

Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM) bundan sonra Faruk Özak'ın görev alanında olacağını söyledi.

Başesgioğlu, Devlet Personel Başkanlığı ve Tütün Üst Kurulu'nun ise başka bakanların görev alanı içinde olacağını bildirdi.

Gençlik ve spor alanını çok yakın bir arkadaşı ve bir spor adamı olan Özak'a devretmenin huzurunu yaşadığını söyleyen Başesgioğlu, "Gözümüz arkada değil. Türkiye'de sporun yaygınlaştırılması için gayretleri olacak" dedi. Sporun gerek bireysel hayatta, gerekse kurumsal hayatta hak ettiği yeri alması gerektiğini ifade eden Başesgioğlu, sporun yönetiminin yeniden yapılandırılması konusunda halen devam eden çalışmalar bulunduğuna işaret etti. Başesgioğlu, "Türkiye'nin istikrara kavuşmuş bir spor yönetim modelini hayata geçirmesi gerekiyor" diye konuştu. Türkiye'nin önümüzdeki aylarda ve yıllarda önemli uluslarararası organizasyonlara evsahipliği yapacağını vurgulayan Başesgioğlu, önümüzdeki dönemde Türk sporunu ve Türkiye'nin genel gündemini işgal edecek organizasyonlar gerçekleştirileceğini söyledi. Başesgioğlu, "Bu organizasyonlar Türkiye'yi olimpiyata götürme noktasında iyi bir referans teşkil edecek" değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bakanlığı görevini devralan Özak ise Başesgiloğlu'nun, siyasetteki büyükleri olduğunu belirterek,

"Onun duruşu, kalitesi her zaman bize örnek oldu. Milletimize layık olmaya çalışacağız" dedi. Başesgioğlu'nun bugün bayrağı getirdiği noktanın çok önemli olduğunu kaydeden Özak, bu bayrağı daha yukarılara taşımaya çalışacaklarını ifade etti.

Özak, "Esas hedef olimpiyat. Bu hedefi devamlı konuşmamız lazım. Olimpiyat gelişmişliğin göstergesidir" dedi. Başesgioğlu'nun kendisine hazır bir bakanlık bıraktığını ve yol gösterdiğini söyleyen Özak, Başesgioğlu'nun birikimlerinden yararlanacağını vurguladı. Özak, gazetecilerin sorusu üzerine geçen hafta Meclis Genel Kurulu'nda karar yeter sayısı bulunamadığı için kanunlaştırılamayan Futbol Federasyonu Kanunu Tasarısı'nın bu hafta kabul edilmesini beklediğini belirtti. Konuşmaların ardından Başesgioğlu, Özak'a çiçek vererek görevini devretti. Özak da Başesgioğlu'na veda çiçeği sundu. Gazetecilerin, çiçeklerin aynı olduğunu hatırlatması üzerine Özak, "Bunları kiraladık. Törenden sonra geri vereceğiz" şeklinde espri yaptı.

Faruk Özak görevi teslim aldı
04 Mayıs 2009 / 14:55

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, bugünkü devir teslim töreninde görevini Faruk Nafiz Özak'a teslim etti.

Kendisine bağlı bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, kabine değişikliği sonrasında Faruk Nafiz Özak'ın sorumluluğunda olacağını ve Türkiye'nin önümüzdeki günlerde gündemi meşgul edecek organizasyonlara ev sahipliği yapacağını söyleyen

Başesgioğlu, "Uzun zaman kabinede birlikte çalıştığım, kişiliğiyle örnek bir spor adamına görevimi devretmenin huzurunu yaşıyorum. Gözümüz arkada kalmayacak. Sporun yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar var. Sporun ülkemizde hak ettiği yeri alması gerekiyor. Sporun yönetimi konusunda da çalışmalar yaptık. Türkiye, önümüzdeki günlerde gündemi meşgul edecek organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Sayın Bakanımıza yeni görevinde başarılar diliyorum" diye konuştu.


Yeni bakan Faruk Özak olimpiyatları hedef gösterdi

Murat Başesgioğlu, koltuğunu yeni spor bakanı Faruk Nafiz Özak'a devretti.

FOTOĞRAF: AA, CEM ÖKSÜZ

Spordan sorumlu Devlet Bakanlığı'na Faruk Nafiz Özak resmen başladı. Dün Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen teslim töreninde Murat Başesgioğlu'ndan görevi teslim alan Faruk Özak, "En büyük hedefimiz olimpiyatları ülkemizde yapmaktır." dedi.

Devir teslim töreninde konuşan Bakan Özak, "Siyasetteki büyüğümüz, duruşu ve kalitesi bize hep örnek olan Sayın Başesgioğlu'nun bilgi ve birikimlerinden her zaman yararlanacağız. Bize bu görevi layık gören Sayın Başbakan'ımız ve Sayın Cumhurbaşkanı'mıza da teşekkür ediyorum. Bu göreve layık olmaya çalışacağız. Çok genç bir nüfusa sahibiz. Spora verilen önemin de farkındayız. Yapılanların yanı sıra yapılması gereken de çok konu var. En önemli hedefimiz olimpiyatlar. Olimpiyatlar, bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Bunun altyapısını sağlayacak gücümüz de var.'' sözlerini kullandı.

Kendisine bağlı bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün, kabine değişikliği sonrasında Faruk Nafiz Özak'ın sorumluluğunda olacağını belirten Murat Başesgioğlu ise, ''Uzun zaman kabinede birlikte çalıştığım, kişiliğiyle örnek bir spor adamına görevimi devretmenin huzurunu yaşıyorum. Gözümüz arkada kalmayacak. Sporun yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar var. Sporun ülkemizde hak ettiği yeri alması gerekiyor. Sporun yönetimi konusunda da çalışmalar yaptık. Türkiye, önümüzdeki günlerde gündemi meşgul edecek organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Sayın Bakan'ımıza yeni görevinde başarılar diliyorum.'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından 1 Eylül 2007 tarihinden beri spor bakanı olarak görev yapan Murat Başesgioğlu ve yeni spor bakanı Faruk Nafiz Özak, birbirlerine çiçek verdi. Tören sonunda eski Bakan Başesgioğlu, görev süresi içinde kendisine gösterilen ilgiden dolayı basın mensuplarına da teşekkür etti.
BÜLENT KARADAŞ - ANKARA


Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Türkiye'de spora verilen önemin farkında olduklarını ve bunun için gerekli tüm çalışmaları yapacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Siyasetteki büyüğümüz, duruşu ve kalitesi bize hep örnek olan Sayın Başesgioğlu'nun bilgi ve birikimlerinden her zaman yararlanacağız. Bize bu görevi layık gören Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu göreve layık olmaya çalışacağız. Çok genç bir nüfusa sahibiz. Spora verilen önemin de farkındayız. Yapılanların yanı sıra yapılması gereken de çok konu var.

En önemli hedefimiz olimpiyatlar. Olimpiyatlar, bir ülkenin gelişmişliğinin göstergesidir. Bunun altyapısını sağlayacak gücümüz de var."

http://www.haber61.net/news_detail.php?id=36026

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder